eu

.Storceag de somn ..este denumit Regina ciorbelor pescărești !  Curatam o telina, un parrunjel radacina sau postarnac , o ceapa si le punem la fiert .  Cand sunt fierte le scoatem din zeama si adaugam cartofii curatati de marime mica ( se pun intregi ) si zeama de la  o lamaie stoarsa . Cand cartofii sunt fierti pe jumatate  se adauga bucatile de somn( taiate  mai mari )   care vor fierbe exact 10 min.  Intr- un castron batem 1kg de smantana cu 10 galbenusuri de ou si piper apou se toarna in oala peste peste si se mai lasa sa fiarba 5 min . Se pun si 6 catei de usturoi pisat bine  iar la final se creează fata  storceagului  adica se rade un morcov pe razatoarea mica si se caleste in putin ulei apoi se toarna in oala  doar uleiul  in care e călit morcovul , acesta avand culoare portocalie . Pofta buna tuturor !